Koşu ayakkabısında 300 km: gerçek dayanıklılık testi
```elexp
{"title":"Koşu ayakkabısında 300 km: gerçek dayanıklılık testi","cat":"Alışveriş","rating":4.4,"place":"Popüler koşu ayakkabısı","loc":"Ankara","verdict":"Tavsiye ederim","read":6,"likes":231,"comments":39,"excerpt":"Mağazada 10 dakika deneyip yorum yazmak kolay. Ben aynı ayakkabıyla 300 kilometre koştum; tabanın çökmesi, üst kumaş ve konfor kaybını ölçtüm.","tags":["koşu","ayakkabı","spor","dayanıklılık"],"pros":["İlk günkü konfor uzun süre korundu","Taban tutuşu yağmurda bile iyi","Ayağı terletmeyen kumaş"],"cons":["Dış taban dış kenardan erken aşındı","Bağcıklar uzun, iki kez düğüm gerekiyor"]}
```
Ayakkabı incelemelerinin çoğu ilk giyimde yazılıyor ve bu yanıltıcı. Gerçek karakter kilometreler biriktikçe ortaya çıkıyor. Ben tam 300 km koştum ve her 50 km'de not aldım.
## Konfor eğrisi
İlk 100 kilometre boyunca ayakkabı adeta yeni gibiydi. 200. kilometreden sonra tabandaki geri dönüş hafifçe azaldı ama konfor hâlâ iyi seviyedeydi. Bu, bu fiyat sınıfı için beklenenin üstünde bir performans.
## Aşınma noktaları
Tek belirgin sorun dış tabanın dış kenardan beklenenden erken aşınması oldu; bu daha çok koşu tekniğiyle ilgili olabilir. Üst kumaş ve iç astar 300 km sonunda hâlâ formundaydı.
**Sonuç: